NextGEN Gallery Plugin Not found

Branitelji | Rat u Gradu

Category: Branitelji

Svjetlo slobode!

Zoran Erceg: Pitaju me neki u komentarima di sam bio na današnji dan prije 22 godine. Znam, sićan se di sam bio na današnji dan 1992 godine. Točno u ponoć upalili smo prvo svitlo na zamračenom Jadranu. Naime, zbog pomorske blokade od strane JNA svi svjetionici su bili pogašeni na hrvatskom Jadranu. U znak priznanja […]

utorak veljača 3rd, 2015 in Branitelji | Comments Off on Svjetlo slobode!

MIŠLJENJA

ANTUN PERČIN – PERI:    Jako je teško ne komentirati 1.300 branitelja grada i sam sam dobio medalju i to mi je jedino što sam dobio u ovome ratu, ni spomenicu nemam. Inače sam jedan od šest – sedam ljudi koji su u Sustjepanu proveli 8 mjeseci, od početka do kraja i sam sam bio […]

ponedjeljak prosinac 12th, 2011 in Branitelji | 2 Comments »

Njima u spomen…

Došao je i dan D. I u jednome momentu palo mi je na pamet da evo opet idemo na izbore, a oni neće, jer njih nema. I mislim na dubrovačke: Miljenka, Marija, Aljošu, mislim i na sve poznate i nepoznate širom Hrvatske. Ipak, nešto ću ovaj put učiniti: koga god da zaokružim (to je za ovo sjećanje […]

nedjelja prosinac 4th, 2011 in Branitelji | Comments Off on Njima u spomen…

Nova mini serija

    Za koji dan kreće na blogu nova mini serija o pogibiji heroja Dubrovnika, Miljenka Bratoša. Od srca zahvaljujem povjesničaru dr. Jakši Ragužu na ovoj seriji i dopuštenju da je objavim i na ovim stranicama. Posebno mi je drago i zato jer sam s Miljenkom odrastao na Pelinama, igrali smo se na Tenisu, a neposredno […]

četvrtak prosinac 1st, 2011 in Branitelji | Comments Off on Nova mini serija

Aljoši: zbogom skromni ratniče!

    Zbunjeno sam danas gledao ove stranice… nešto mi fali, a onda sam shvatio: napustio nas je zauvijek Aljoša Nikolić, a ja ni riječi na blogu?!? Nemam puno za dodati iz osobnih kontakata, ali evo prepisujem ono što su drugi napisali, uz zbogom i hvala ti Aljoša, skromni ratniče! 

utorak kolovoz 10th, 2010 in Branitelji | Comments Off on Aljoši: zbogom skromni ratniče!

ONB (onaj što ga ne ima)

   Aljoši na spomen!                                                  I legendarni Aljoša “ONB” u Dubrovačkom vjesniku čudom se čudi zbog mnogih nebuloza famoznog “Registra”. Da Aljošu po tom Registru vode u mornaričkoj pješadiji onima koji ga poznaju može biti samo žalosno, jer mu i venama teče more.

ponedjeljak travanj 19th, 2010 in Branitelji | Comments Off on ONB (onaj što ga ne ima)

Kad se laže – nek se laže! (Bokčilo)

                                                       Sledio sam se od užasa kad sam pročito prvi pasus Bracovog osvrta… (Napokon se opet denjo brčkat nešto…!! Vrijeme je bilo, falilo je tega!) Svakako pročitajte, bilo je gadno, 12 topovnjača i nešto siće plovila iza guzice, a naprijed ni broja se nezna! I eno nekako se izvuko, skupa s očalima, ali kako – pročitajte […]

srijeda travanj 14th, 2010 in Branitelji | Comments Off on Kad se laže – nek se laže! (Bokčilo)

Registar

    Palo mi napamet, kad već registar postoji, da ga pitam za neke osobe. Ma viđi vraga, ti koji su radili u nekim NO, MiO itd automatski su “prekomandirani” u branitelje?!? Možda po kriteriju da su se oblačili u maskirnu uniformu!?!

nedjelja travanj 11th, 2010 in Branitelji | Comments Off on Registar

Registar

    Napokon je registar lako dostupan, pa sam naravno navalio listati… I sreo sam mnogo poznatih koji su samo zato jer su bili ZAPOSLENI u nekim organizacijama vezanim za obranu AUTOMATSKI postali branitelji?!?

subota travanj 10th, 2010 in Branitelji | 2 Comments »

Dalje.

    I tako, tresoše se brda, rodi se miš, privelo Marka, odvelo Marka, (imam ustisak da se Marko ili jako dobro zeza, ili je pak umro od straha?!?) legitimiralo sve novinare koji su se došli prijaviti da su oni autori (ne)djela, a građane koji su se prijavili – izbacili bez akcije!!       

četvrtak travanj 8th, 2010 in Branitelji | Comments Off on Dalje.

WANTED

Traži se osoba sa slike. Odaziva se (kad je dobre volje) na ime Braco. Ili Braco – E. Autohtoni branitelj, zagovornik objavljivanja registra, jer se nema čega sramiti ni bojati. Nije se obogatio, čak se i namučio da dokaže da je stvarno “papo” porcije olova svaki dan (srećom nije ga trefilo) i da ima nekih […]

četvrtak travanj 8th, 2010 in Branitelji | 1 Comment »

Ajme tu mi?!?

   Aaajme meni?!? Pomagajte ljudi! Ne hoteći sam postao državni izdajnik! Pa ja od prvog dana ovdje objavljujem NE samo IMENA, nego čak SLIKE branitelja!!!

četvrtak travanj 8th, 2010 in Branitelji | Comments Off on Ajme tu mi?!?

Index.hr, Tomislav Klauški:

    A onaj sav vražji portal Index.hr i ovaj put Tomislav Klauški, sve nešto navalili na politiku, a meni poviše glave peču upitnika: da nije HDZ puko popola, pa su neki nekima smjestili?!?

četvrtak travanj 8th, 2010 in Branitelji | Comments Off on Index.hr, Tomislav Klauški:

Tko je za?

    Kuku… Jedni su ZA, drugi su PROTIV, ali raja, pusta raja, je po anketama preko 80% ZA!! Da se objavi registar, da se napokon sve to raščisti, jer raja od grla otkida za poreze – koji se troše i za mirovine lažnih branitelja – dok nam se država utapa.

četvrtak travanj 8th, 2010 in Branitelji | Comments Off on Tko je za?

Matija Babić, Index.hr:

NAPOMENA: neću danas objaviti po stranicu ratnog dnevnika i knjige, čini mi se da se iza brda krupne stvari valjaju u ovoj državi! POSVE logično za državu sjebanu od vrha do dna, objava registra branitelja, herojsko djelo nepoznatog počinitelja, učinjena je protuzakonito.

srijeda travanj 7th, 2010 in Branitelji | Comments Off on Matija Babić, Index.hr: