Registar

    Napokon je registar lako dostupan, pa sam naravno navalio listati… I sreo sam mnogo poznatih koji su samo zato jer su bili ZAPOSLENI u nekim organizacijama vezanim za obranu AUTOMATSKI postali branitelji?!? A, da, oblačili su i maskirnu odoru, pa… valjda je to presudno. Ipak, ne kažem da nisu učestvovali u obrani, ali kao pozadina i logistika!! A to ipak nije isto kao prva crta.

   Ali… dalo mi se upisati i moje podatke! I VID OVO: neki moj imenjak i prezimenjak je u registru!!! Nadam se da ni slučajno to nisam ja, jer taj heroj ima 12 (dvanaest!!) dana ratnog staža – prema registru. A meni je na razgovoru u Čibači 1999 rečeno da prijedlog stožera saniteta NE može proći, jer da imam “samo” oko 4 mjeseca “ratnog staža”. (9-12.91) A ranjavanje nema veze s time, jasno. Niti sam se bunio, niti je bilo važno, ali danas kad vidim da se za 12 dana ratovanja moglo u registar?!?

    Oprostite mi na zaključku: E, jeb ga!!!  Pa jasno je zašto grizu i urlaju da se registar NE objavi… prepun je lupeža koji su se uvalili… Ali, moram dodati: i fali jako puno onih koji su također doprinjeli našoj pobjedi!

2 Comments to “Registar”

  1. By Dubo, 11/04/2010 @ 17:16

    A meni su (predsjedao je tada Teo Andrić) odbili prijedlog, jer da nemam “dovoljno staža”! Dakle, od kraja ljeta 91 do konca 91 NIJE DOVOLJAN STAŽ, kao ni nastavak na mjestu “voditelj centra veze pri MC Dubrovnik” od 2004. Osim vas koje uvijek stavljam na vrh, i mi koji smo pomočnici pomočnika imamo zašto tražiti uvid u Registar. Da vidimo one koji su u skloništima nešto “radili” i zaradili upis…

  2. By Braco, 11/04/2010 @ 14:17

    Dubo bilo je ljudi sa jednim ili par dana staža u odori pa su u registru. Neki od njih su fer pa se ne smatraju braniteljima, ali neki su i tih nekoliko dana iskoristili da bi otvarali bolovanja i činili čuda. Ne bi se iznenadio da je poneki i u mirovini.