Pljačke, ali nisu oni !

Nismo mi, majke mi…

Još je žešću odbijenicu dobio i prijedlog o mogućem ulasku Zračne luke Dubrovnik u vlasničku strukturu Aerodroma u Tivtu koji je rezolutno odbacio tadašnji premijer Milo Đukanović, ističući kako s onih 375.000 eura za uništeni stočni fond u KonavlimaCrna Gora ne izmiruje nikakvu ratnu štetu, već čini gest odgovornog susjeda za ubrzani povratak povjerenja. Zato ne može biti ni govora o bilo kakvom ustupanju dijelova tivatskog aerodroma, niti hotelskih kapaciteta na crnogorskoj obali“. Dodao je da “Crna Gora nije ratovala s Hrvatskom već bivša JNA u kojoj su crnogorski građani samo izvršavali zakonsku obavezu“, a je li “u tom slučaju počinjena neka ratna šteta, utvrdit će međunarodne institucije“.

Sitna napomena: A što kaže Milo na one horde hrabrih i čojstvenih crnogorskih “rezervista” koji su opremljeni svim mogućim prijevoznim sredstvima za prijevoz “plijena” dolazili “ratovati”???

Usuđujem se pitati i ovo: a što je naša vlast do danas učinila? Možda su pomuzli dio vraćenih krava? Gdje je oprema aerodroma, gdje je tiskara, gdje su barke i auti… Samo se nadam da je pljačkašima “oteto – prokleto”!!

1 Comment to “Pljačke, ali nisu oni !”

 1. By Vlado, 10/01/2010 @ 14:03

  Mos mislit,ova mi Djukanoviceva izjava izgleda kao da su zapravo Marsovci napali Dubrovnik,a cijeli grijeh Crnogoraca jest u tome sta su sasvim slucajno samo preletjeli Crnu Goru,tj iskoristili crnogorski zracni prostor.
  Jos je sramnije to sta je ovakve svoje nebulozne izjave davao i u Cavtatu 1998,a nitko od predstavnika hrvatske vlasti nije ovom “reformiranom demokrati”(koji je koliko me sjecanje sluzi bio premijer CG u vrijeme agresije na Dubrovnik i koji se “proslavio”gomilom baljezgarija tipa”necu igrati sah,jer me sahovska ploca podsjeca na sahovnicu”)objasnio da gradjani Dubrovnika ne boluju od kolektivne amnezije na 1991,tako da nam on ne mora tumaciti sto je bilo i tko je napao Dubrovnik,granatirao zasticenu povijesnu jezgru Grada,internirao dubrovacke branitelje i civile u kazamate tipa Morinja te temeljito opljackao okupirani teritorij.
  Cak i ako je netko kojim slucajme,obolio od amnezije,postoji tisuce sati video snimki da se vrlo lako svega podsjeti.
  S toga bi bilo pametnije i prema dubrovackome puku pravednije da Zupanijski sud u Dubrovniku “pocasti”ovog rusitelja Dubrovnika jednom optuznicom za ratni zlocin i da se tako nadje konacno tamo gdje i zasluzuje prema svojim djelima biti,na popisu rusitelja Dubrovnika skupa s ostalom svojom barbarskom bratijom iz 1991(Vucurevic,Zec,Jokic,Damjanovic…)a akobogda jednoga dana i na izdrzavanju kazne zatvora kao osudjeni ratni zlocinac.A ne da svako malo,vrijedja ponos i inteligenciju svakoga gradjanina Dubrovnika i vrijedja pijetet prema svim onim braniteljima i civilima koji ostavise svoje zivote na dubrovackim ulicama zahvaljujuci Djukanovicevim i Bulatovicevim “preventivnim”granatama.
  I neka hrvatska vlast KONACNO JEDNOM uputi jasnu poruku ovom vjecitom predsjedniku i premijeru da Hrvatska pamti i NIKADA NECE ZABORAVITI njegovu ulogu u nezapamcenoj destrukciji koju je ovaj Grad dozivio u cijeloj svojoj povijesti.
  Ovakvo ponaasanje sluzbene hrvatske politike spram “cojstvenog i junackog”Djukanovica samo potvrdjuje onu pucku”Politika je najveca kurva”
  No i ako hrvatski “foteljasi”nemaju osjecaja za patnju i stradanje koju je dubrovacki puk podnio od strane hordi koje je na Dubrovnik slao “demokrat”Djukanovic,narod to NIKADA NECE ZABORAVITI!