“Samo” 500-700??

Lutajući po internetu nađoh i ovaj opis napada na Konavle, sa stranica novine “Pobjeda”. Ali, nije mi nešto jasno: Braco ih je skupa sa sobom ugrupi nabrojio 22, bilo je možda nekoliko puta više policije, ma ajmo zbrajat… 200 ljudi? Više? Manje… ok i ja bubam ali… jbna neka matematika je u pitanju, ako je po njima na našoj strani prvi dan poginulo između 500 i 700 ljudi… Ako ja znam računati, oni su svakog našeg poginulog “otprilike” ustostručili?!? Ma…u strahu su velke oči! E, još nešto: Braco je pogriješio jer je reko da njesu imali avijaciju, ma ipak para da su i bombe bacali… od 500 kg, ko ovaj članak.

N.B. ocjenu “Ovako je pisala…” dao je netko tko je objavio tekst na internetu!
“OVAKO JE PISALA TEŠKO POREMEĆENA „POBJEDA“: Jutros, tek što se noć spremala da ustupi mjesto danu, dakle, nešto poslije pet časova, žitelje područja na uzavreloj i krvavoj granici između Crne Gore i Hrvatske probudile su žestoke detonacije od kojih su podrhtavala prozorska okna i vrata u ramovima. Jedinice JNA počele su da snažno tuku iz artiljeriskih oruđa najvećih kalibara – sa brodova, zatim sa Prevlake i Luštice, kao i sa Prjevora i Mojdeža, sela najbližih Hrvatskoj. Tučeni su položaji ustaških paravojnih formacija u Molunatu, Konavlima, Vitaljini i drugim mjestima u okolini Dubrovnika. Prije toga dejstvovala je avijacija. Jeka moćnih artiljerijskih oruđa praktično od onda i ne prestaje.

Sada je 12 časova. Život u Herceg-Novom odvija se normalno ali ljudi pomno osluškuju potmule detonacije i još pominje zvanično nepotvrđene vijesti koje stižu, praktično, iz časa u čas. Po njima, u Konavlima je juče i sinoć poginulo između pet i sedam stotina pripadnika “šarene vojske” Franja Tuđmana. Kupari su sravnjeni sa zemljom, srušen je TV repetitor na Srđu.”

Comments are closed.