WANTED

Traži se osoba sa slike. Odaziva se (kad je dobre volje) na ime Braco. Ili Braco – E. Autohtoni branitelj, zagovornik objavljivanja registra, jer se nema čega sramiti ni bojati. Nije se obogatio, čak se i namučio da dokaže da je stvarno “papo” porcije olova svaki dan (srećom nije ga trefilo) i da ima nekih “čudnih” posljedica. (ima vozačku, a izjavio je da nije opasan kad vozi) Nije čak ni posla imao, nego se snalazio, a koliko znam hrani dvojicu.

    Moguće je da sve informacije nisu 100% točne, pa tko ga vidi neka mi javi, volio bih mu napokon stisnuti ruku i reći hvala, Braco. Tebi i svima koji su kao ti. Vama kojima ni jedna partija ne može isprati mozak. Skromni heroji, koji su izborili državu koja je onda dio vaših prava i dionica (recimo i to otvoreno) dala onima koji su vas kibili iz nekog dobrog zaklona… 

    I nadam se da se nećeš najedit zbog potjernice. Ona je tu jer si nestao i sa svoga bloga. Ali, nadam se i da ćeš napisati još koji redak, antologiju domovinskog rata, jer tvoji zapisi “kako je počeo rat” i drugi, meni su štivo koje govori koliko i nečija debela suhoparna knjižurina. I još ti nešto hvala, ti koji si vidio i prošao strahote znaš cijeniti i Jusufa pekara i sve nas “male branitelje” iz trećeg reda, koji smo 91 utkali ponešto u obranu Grada, ali (srećom?) nismo u registru!  

   Bracova ekipa… Zvana žute loptice, jer su bili tako zaigrani da su morali paziti da ne pogode jedan drugoga, pa su nosili žute loptice. Ekipa, hvala vam!

A, još nešto, ima na albumu i Sustjepan, (ALBUMI-RATNI ALBUM-SUSTJEPAN) da se vidi kavu su zabavu tamo ovi činili, rasturili su čak i groblje. A ima danas tamo i nekoliko spomen ploča, sa imenima onih koji ovo nažalost neće nikada pročitati. Hvala im i laka im zemlja Hrvatska.

Comments are closed.