Tko je za?

    Kuku… Jedni su ZA, drugi su PROTIV, ali raja, pusta raja, je po anketama preko 80% ZA!! Da se objavi registar, da se napokon sve to raščisti, jer raja od grla otkida za poreze – koji se troše i za mirovine lažnih branitelja – dok nam se država utapa. Ipak, neki čelnici udruga kao da viru nekome iz guz… Ili su veliki glupani, ili su instruirani, ili imaju neke mače koje bi se mogle otkriti?? Valjda je ono drugo, jesu bili heroji, ali nisu ostali heroji, postali su zaglupljeni (i zatucani) partijski vojnici.

    A ima dosta glupih izjava, kao ovo: neka se objave prvo oni koji su 91 služili u Minken bojni i slično, pa onda može registar… A moj branitelju, svaka ti čast na izjavi, ali baš DA BI ISPALI oni iz Minken bojne, da ih pravi branitelji prepoznaju, mora se objaviti registar – jer u njemu su i takvi upisani kao branitelji!!! Kako drugačije istjerati zeca?? I što lažnjaci zaslužuju, razlikuju li se oni od ratnih profitera?!? Čak su i gori, jer sisaju nas desetljećima.

    A i izjave o privatnosti su gluposti, ali i to je rješivo: tko ne želi da ga se objavi neka to javi i gotovo, jer ako se netko srami herojskog otpora malobrojnih i slabo naoružanih daleko jačoj vojnoj sili – e pa taj i nije za registar. Jednostavno ga nema, nema ni prava koja bi mogao imati – pa naš spisak sa po miljuna na kraju dođe na onih pretpostavljenih 250.000, a i to sa svim tajnicama. Jer ako je lažan podatak da je 163 imala 1700 i nešto pripadnika, da je u Župi ratovalo nekoliko stotina branitelja, (a svi se znaju, riječ je o nekoliko desetaka) onda to zbilja treba više raščistiti. Jer ovako ispada pomalo i sramota, imali smo armiju od po miljuna ljudi, pa nije onda bilo teško obraniti Sustjepan?? (Braco, oprosti, koliko vas je ono bilo kad je olovo letjelo prije prve jutarnje kafe?!?) 

Comments are closed.