Petak, 16.11.2012

Ne, neću se prisjećati što se na današnji dan događalo 1991, (JRM tih dana dobila po repu…) nego sam se odlučio osvrnuti na neke naglaske današnjeg jako emotivnog i ispunjenog dana. Iskreno, nisam bio optimista u pogledu promjene osude naših generala, moje mišljenje je da nam je time jasno rečeno da smo mali i jadni, te da se od nas očekuje da nekoga žrtvujemo u to ime… Svi mi koji smo prošli 91 jako dobro znamo sve, prošli smo muke i zvjerske napade, nama ne treba nitko reći što su nam značili branitelji, Srđ, Sustjepan, Nuncijata, Belveder itd. Ako je u tome što smo se oduprli agresiji moglo biti išta nemoralno, diskutabilno, onda…

Pravi emotivni udar bila je nova presuda!! Nevjerica, pa oduševljenje. Drugi kasniji udari bili su ipak sasvim drugačije intonirani, slušanje izjava nekih osoba koje su još uvijek “visokopozicionirane” jednostavno se čovjeku gadi. Autori “locirati, uhititi, transferirati…” odjednom su zapjevali neke druge refrene, sa demagoškim odgovorima: ne smijem ništa reći, tajna, te nisam ja keve mi?!? Eto, Ivo je sam to sve odradio, a njega i tako čeka kajpica.

Gadljivo mi je gledati i dosta onih sa maslom na glavi, laktaše i lovaše, kako love svoj trenutak pokazivanja oduševljenja i razdraganosti! Prodaju nam folove? Ma ako smo i ovce, pa i ovce imaju oči i čak i nešto malo mozga!!

E onda dolazi pitanje koje me muči: kako to naša crkva ima prednost pred našim predsjednikom?? (ma što o njemu mislili!!) Uz pitanje dali je trebalo uopće održati i toliko rastegnuti misu. Meni se čini da su generali PRVO trebali ići kod šefa države, jer je ipak on najviši predstavnik države, a tek onda na misu, ako je već morala i crkva uzeti svojih 5 minuta za slavlje. A mogla je i pričekati do nedjelje i zamoliti generale da budu na velikoj misi, a ne da ih se u jednome danu toliko muči i tramakava… Ono što je trebalo, što je valjalo, to je svakako prekrasni doček od strane svih MALIH ljudi i branitelja. Jer to je bio njihov dan.

I ipak su mi neke izjave prijale! Na primjer, replika Pupovcu na pitanje: TKO JE KRIV?? Odgovor se sam nameće, ali netko ga je i izrekao: (valjda HDSSB, po običaju!) “kriva je velikosrpska politika i posezanje za tuđim”!! To je najveća istina, samo faca od opanka to je lako pretrpjela. Taj se neće zacrveniti.

Za kraj, po onemu: ma neću dužit, samo izjava generala Ante: OVO JE TOČKA NA I, RAT PRIPADA PROŠLOSTI, OKRENIMO SE BUDUĆNOSTI. Bravo generale!! I zato neka nam Antine riječi ostanu u sjećanju: DOMOVINSKI RAT ZAVRŠEN JE 16.11.2012. godine!!! Ipak, ovaj blog i slične stranice ostat će i dalje kao podsjetnik na sve zlo koje je došlo sa istoka… Da se NE ZABORAVI!    

Comments are closed.