Ratna sjećanja – 12

     Probudio sam se u podzemlju bolnice, okružen ranjenicima, bio sam među našim ranjenim borcima i civilima. Desna ruka, debelo zamotana do iznad lakta, nije boljela. Nisam zapravo ništa osjećao. Još sam malo odležao, da dođem sebi i razbistrim glavu, pa sam krenuo naći telefon i pozvati nekoga da me dođe prebaciti doma, ali sam se sjetio da je već dosta kasno i da je sigurno na snazi zabrana kretanja. Pomirio sam se s tim da ću prenoćiti na klupi u bolnici, ali sam ugledao kolegu Srećka Tolju iz MUP – a, koji mi je rekao da me došao prebaciti službenim vozilom. Nisam ga nikada pitao, pa mi je i danas nejasno, kako je saznao što se dogodilo. Ali, prijatelji se poznaju u nevolji i problem prijevoza kući bio je riješen.

    Kod kuće sam odmah nastavio s radom na slanju i primanju poruka. Supruga je uskakala sve više, a ja sam polako tipkao (pipkao…) lijevom rukom, išlo je sporo, ali je ipak nekako išlo. Kad su uz pomoć supruge otišle sve poruke, umor me savladao, zaspao sam. Ali…vrlo kratko. Uskoro me probudila jaka bol i danima više nisam zaspao duže od desetak minuta. Obično bi me nakon pet-šest, nekada deset, minuta probudila bol. Nikakvi lijekovi nisu pomagali, prijatelji iz bolnice su mi jedne večeri došli pomoći injekcijom Novalgina, nebih li uspio malo duže odspavati i malo se odmoriti, ali nažalost bez ikakvog efekta. Novalgin nije djelovao, prejako je boljelo. Onako kako samo opekotina boli…

    Svejedno, poruke su i slijedećeg dana otišle, posao se nije prekidao. Sada su uz suprugu pomagali i jedanaestogodišnji sin i osmogodišnja kćer. Sin je pod mojim pomnim nadzorom punio agregat gorivom, ali samo uz svijetlo baterijske lampe i ovaj put spreman aparat za gašenje. Čak sam skinuo i osigurač sa aparata, u strahu su velike oči. Nikad više s feralićem pored goriva!! Kolege s HRTV-a su mi donijeli jedan veliki aparat za gašenje požara, koji je sada besposlen stajao pored agregata. Da sam ga bar imao kad je trebalo! Nažalost greška je skupo plaćena.

 NASTAVLJA SE

Series NavigationRatna sjećanja – 11Ratna sjećanja – 13

Comments are closed.